Info

Merenloop Info

EHBO

Op zowel zaterdag als zondag is er EHBO bij de start en finish op het Halbertsma’s Plein. Op de routes lopen en fietsen EHBO-ers. De wandelaars krijgen een wandelkaart mee waarop een noodnummer staat

Herinnering

Omdat 2020 de 50e editie van de Merenloop is, ontvangen de wandelaars en de deelnemers van de 5,10 en14 km. deze keer een mooie Merenloophanddoek als herinnering aan deze jubileumeditie. Deze handdoek zit bij de inschrijving inbegrepen. Deze handdoek ontvang je bij inlevering van je startnummer/kaart. Een medaille kan bij de inschrijving (bij voor- en nainschrijving) worden bijbesteld voor € 3.

De kinderen krijgen geen handdoek, maar een t-shirt bij deelname aan de Kidsrun van 1 km of 2,5 km, én een medaille. Het t-shirt en de medaille zitten bij de inschrijving van de Kidsruns inbegrepen en worden mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van Stichting Kinderopvang Friesland.

Honden

Het is niet toegestaan om als deelnemer uw hond mee te nemen tijdens de wandeltocht (en uiteraard ook niet bij de hardloopafstanden). De reden hiervoor is dat de routes deels over privéterrein lopen en er schapen of andere dieren kunnen rondlopen.

Kleedruimte & sanitair

Op zaterdag en zondag is de gehele dag jeugdherberg Oer ’t Hout aan het Halbertsma’s Plein open voor de deelnemende wandelaars en hardlopers. Hier kan gebruik worden gemaakt van de daarvoor aangewezen kleedruimtes en toiletten op de begane grond.

Persoonlijke eigendommen

U kunt uw kleding en persoonlijke eigendommen achterlaten in de verkleedruimtes in jeugdherberg Oer ’t Hout. Er zijn geen kluisjes en er is geen speciaal bewaarpunt voor waardevolle spullen. Het achterlaten van persoonlijke eigendommen is op eigen risico.

Persoonsgegevens en privacy

De organisatie van de Merenloop verwerkt de persoonsgegevens van de deelnemers ten behoeve van het organiseren van de wandeltocht en het hardloopevenement. De Merenlooporganisatie verwerkt de gegevens van degenen, die deze gegevens zelf verstrekken aan de Merenloop als zij zich inschrijven voor één van de afstanden. Deze gegevens worden gebruikt voor:

– het verstrekken van startnummers – het opstellen van uitslagenlijsten – het versturen van e-mails met nieuws over het evenement

Foto’s gemaakt tijdens het evenement kunnen worden gebruikt voor publiceren op de eigen website van de Merenloop en op de Facebookpagina van de Merenloop.

Privéterrein

De wandeltocht en de hardloopafstanden 10 en 14 km gaan deels over privéterrein van verschillende boeren en private terreinbeheerders. De boeren stellen hun terrein geheel belangeloos ter beschikking en daar is de Merenlooporganisatie ze elk jaar weer heel dankbaar voor. Let u er op dat delen van deze routes dus alléén tijdens onze Merenloop zijn opengesteld en u op andere dagen niet op eigen gelegenheid deze terreinen kunt betreden.

Prijzen en prijsuitreiking

De prijsuitreiking van beide afstanden van de Kidsruns vindt plaats na afloop van de laatste afstand, rond 13:40 uur. De prijsuitreiking van de andere afstanden (5, 10 en 14 km) vindt plaats rond 15.30 uur. Locatie: het Halbertsma’s Plein, nabij de finishboog.

Alleen op de 14 km. zijn er geldprijzen.

Wandelkaarten & Startnummers

De startnummers en wandelkaarten worden niet opgestuurd. U kunt deze ophalen in de tent op het Halbertsma’s Plein:

Wandelaars:

De deelnemers voor de 18 km. kunnen hun kaart ophalen tussen 9:00 en 10:00 uur. De deelnemers voor de 8 km. kunnen hun kaart ophalen tussen 10:30 en 12:00 uur.(wegens de vaartijden van de pont).

Hardlopers:

De hardlopers kunnen zaterdag tussen 16:00 en 17:00 hun kaart ophalen en zondag vanaf 11:00 uur tot 30 min. voor de start. De startnummers liggen klaar op achternaam.

Tijdregistratie

Bij de hardloopafstanden wordt de gelopen tijd elektronisch gemeten middels een chip die op het startnummer is bevestigd. Deze chip niet buigen of breken, dan werkt de tijdregistratie niet meer goed.

Verzorgingsposten

Bij de wandeltocht zijn onderweg een aantal punten waar gratis koffie en thee wordt aangeboden aan de wandelaars. Na afloop van de wandeltocht is er voor alle wandelaars koffie en thee en snert of een broodje op het Halbertsma’s Plein.

Bij de hardloopafstanden 10 km en 14 km is onderweg een verzorgingspost met water, die de deelnemers tweemaal passeren: de deelnemers kunnen dus tweemaal water drinken. Bij de 5 km is geen verzorgingspost. Alle hardlopers kunnen na de finish op vertoon van hun startnummer koffie en thee en snert of een broodje krijgen op het Halbertsma’s Plein.

Warming Up

In 2020 zal voor de kids een warming-up gegeven worden. Dit vindt plaats in het startvak, 5 minuten voor de start.

Vrijwilligers

Deze loop wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers uit Grou en omgeving. Wil je zelf als vrijwilliger bij de Merenloop helpen? We kunnen altijd mensen gebruiken, voor de routebegeleiding, bij verzorgingsposten en bij de op- en afbouw. Neem contact op via info@merenloop.nl.