5 km loop

De vijf

Het kleinere broertje van de klassieke Merenloop: 5 km. De grootste obstakels zoals het aquaduct, de hekken en de weilanden worden je op deze afstand bespaard.

De start is in het gezellige centrum van Grou, de route voert je langs de haven en gaat via het dorp en het Prinses Margrietkanaal weer terug naar de finish. Een loop om een persoonlijk record te lopen of om gezellig samen met je loopmaatjes over de streep te komen. De 5 kilometer is dan niet zo extreem als de 14 maar minstens zo leuk en helemaal verhard.
Maximaal 400 deelnemers. Voor deze afstand geldt een minimumleeftijd van 12 jaar.Alle benodigde informatie op een rij

Afstand:
5 kilometer (4700 meter) Minimum leeftijd 12 jaar
Aanvang:
Zondag 11 maart om 14.40 uur
Startlocatie:
Halbertsmaplein centrum Grou
Inschrijving:
Online inschrijven via inschrijven.nl. De voorinschrijving is open tot woensdag 7 maart 24.00 uur. Na-inschrijven kan op zaterdag 10 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 11 maart vanaf 11.00 uur tot 15 minuten voor de start van het onderdeel. Locatie wedstrijdsecretariaat op het Halbertsmaplein.
Kosten:
6 euro (na-inschrijven 8 euro)
Herinnering:
Bij het inschrijven kun je aangeven of je een medaille wilt (kosten +2 euro)
Extra's:
Een kop ambachtelijk gemaakte erwtensoep op vertoon van je startnummer
Kleedruimte:
Nadere info volgt
Parkeren:
Gratis, op het oude terrein van Halbertsma Pallets
Trainingsschema:
Routekaart:Train en loop mee:

Wil je als beginnende loper nu eindelijk ook een keertje die Merenloop lopen? We hebben samen met Running Center Leeuwarden en de Atletiekunie een speciaal trainingsschema samengesteld. In tien weken ben je helemaal klaar voor de 5 km. Klik op de link hierboven voor het schema.


Merenloop Information System version 1.1
E.A.H. webdesign © 2014